Vikinglotto

Vikinglotto är ett lotteri som du kan satsa på via Svenska Spel, antingen online eller hos ett av deras ombud. Det är ett lotteri som spelas i åtta länder; Sverige, Danmark, Norge, Island, Finland, Estland, Lettland och Litauen. Dragningen sker från Norge varje onsdag och högvinsterna är gemensamma i alla åtta länder.

Likt andra lotterispel gäller det att få in rätt nummer för att vinna, men i Vikinglotto finns det både ordinarie nummer och tilläggsnummer som kallas viking-nummer. Du ska välja ut 6 nummer av 48 samt 1 nummer av 8 viking-nummer och du vinner på allt från 3 rätt upp till 6 + 1 rätt.

Vinster och jackpott

Det finns en jackpott i Vikinglotto som är på minst 3 miljoner euro och 35 miljoner euro som mest. Du kan alltså kamma hem cirka 350 miljoner svenska kronor om turen är med dig. För att vinna jackpotten måste du vara ensam vinnare med 6 + 1 rätt bland alla spelare i de åtta länderna.

Vinsterna på 6 + 1 rätt och 6 rätt är gemensamma för alla åtta länderna, men vinster på 3, 4 och 5 rätt är nationella. Du kan spela på Joker samtidigt som du spelar på Vikinglotto och detta dras i Svenska Spels dragning av Lotto på onsdagar. Spelstopp för Vikinglotto är 18.00 varje onsdag.

Olika sätt att spela på Vikinglotto

Som vi tidigare nämnde kan du spela Vikinglotto både via Svenska Spels sajt och hos deras ombud som hittas i exempelvis mataffärer. Du fyller helt enkelt i dina nummer och lämnar in kupongen. Du kan även använda HuxFlux så tas slumpade siffror ut åt dig, det kan göras både online och i butik.

Det finns också färdiga paket i olika prisklasser som du kan välja, eller spela systemspel. Vikinglotto kostar tio kronor per rad att spela på, du kan spela på så många som 12 rader på ett spelkvitto. Att spela på Joker kostar 10, 20 eller 30 kronor, du bestämmer själv vilken insats du vill ha.

Posted by bonuscarre