PaysafeCard

Paysafecard är ett fysiskt kort för förskottsbetalning och fungerar ungefär på samma sätt som ett kontantkort till mobilen. Kortet har en PIN-kod som finns i olika förbestämda värden, 100, 250, 500 eller 1 000 kr. En nyare och onlinebaserad tjänst av paysafecard lanserades för inte så länge sedan och fungerar som ett personligt betalkonto som kallas my paysafecard. Då registrerar du ett konto där du kan ladda upp PIN-koder från de fysiska korten eller köpa online från EPIN, paysafecards nätbutik. My paysafecard finns även tillgänglig som app till mobilen.

Hur sätter man in pengar?

Paysafecard fungerar på samma sätt som ett kontantkort till mobilen. Först måste man hitta en återförsäljare och köpa ett kort med PIN-kod som finns i olika värden. När du vill sätta in pengar på ditt spelkonto väljer du Paysafecard som betalningsmetod och knappar därefter in den 16-siffriga PIN-koden. Insättningen sker direkt så du kan börja spela med en gång. Betalar du istället med onlinetjänsten my paysafecard använder du användarnamn och lösenord istället för den 16-siffriga PIN-koden.

Fördelar

Den största fördelen som många känner med paysafecard är att man inte lämnar ut några person-, konto- eller kreditkortsuppgifter vid betalning. Att transaktionerna sker omedelbart är givetvis också ett plus och man kan med fördel använda paysafecard till att fylla på digitala plånböcker, e-wallets, som Skrill och Neteller.

Nackdelar

Vissa återförsäljare kan ta en avgift vid köp av PaysafeCard varför det kan vara en god idé att höra sig för om så är fallet innan man köper. Man bör också vara uppmärksam på att PaysafeCard tar ut en avgift för transaktioner med valutaomräkning. Vidare kan även nätcasinot ta ut en avgift vid insättning med paysafecard. En avgift så hög som 5 % är inget ovanligt.
Om du vid insättning på spelkonto inte använder hela värdet på PIN-koden kan du använda resterande belopp vid ett senare tillfälle. Dock ska man inte vänta för länge då man efter 12 månader kommer att debiteras en månatlig serviceavgift som dras från tillgodohavandet. I dagsläget ligger serviceavgiften på 30 kr.
Slutligen bör man också vara uppmärksam vid onlineköp av PIN-koder till my paysafecard. Återförsäljaren måste vara godkänd av Paysafecard och det är förbjudet att både köpa, sälja och handla med PIN-koder från parter som inte är auktoriserade.

Posted by bonuscarre